22 Mart 2016 Salı

Taşerona Kadro Verildi Mi Bakanlar Kurulu Açıklaması

Taşerona Kadro Verildi Mi Bakanlar Kurulu Açıklaması

 Taşeron işçilerin merakla beklediği kadro sonunda açığa kavuştu. Numan Kurtulmuş'un Bakanlar Kurulu toplantısından sonra son dakika olarak açıkladığı taşerona kadroda kimi neler bekliyor? Hangi taşeron işçi kadroya geçecek?

Taşeron işçinin kadroya alınmasında sona yaklaşıldı. Maliye Bakanı Naci Abğal'ın 21 Mart'taki Bakanlar Kurulu toplantısında gündeme alınacağının açıklamasının ardından gözler dün akşam yapılan açıklamaya çevrildi. Peki hangi taşerona kadro gelecek, sistem nasıl işleyecek? Detaylar memurhaber.com'da.
 Taşerona kadroda sona gelindi. Taşeron işçilerin umutla beklediği kadro müjdesi verildi. 200 bin taşeron işçi kadroya geçecek. Peki taşeron işçiden ayrım nasıl yapılacak? Hangi taşeron kadrolu olacak? 

 HANGİ TAŞERON KADROYA GEÇECEK?
 Hükümet, alt işverenlik çerçevesinde asıl işlerde çalışanların kamuda istihdamına yönelik olmak üzere geçiş koşulları, süre ve uygulamaya ilişkin usul ve esasları belirleyecek. Hangi taşeron işçilerin kadroya alınacağı ile ilgili bir liste hazırlandı. Temizlik, güvenlik ve yemekgibi yan işlerin dışındaki asli işleri yapan işçilerin kadroya alınması hedefleniyor. Bu noktada her kurum için ayrı uygulama da yapılması mümkün olacak. Çünkü bazı kurumlarda yardımcı iş olan bir görev diğer bir kurum için asıl iş olabiliyor. Örneğin karayollarında asıl iş olan asfaltlama işi, bahçesindeki yolu düzenleyen bir üniversite için dışarıdan hizmet alımı ile yaptırılabiliyor.

MEMUR HABER

ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ =}  BLOG1:Sosyal Güvenlik (SGK) Mesleki Paylaşım Platformu
                                       BLOG 2: VERGİ, SGK VE KANUN HABERLERİ 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blog Arşivi