5 Mart 2016 Cumartesi

İşbaşı Yapmayan Personelin Çıkış Süreci Hakkında Bilinmesi Gerekenler!

İşbaşı Yapmayan Personelin Çıkış Süreci Hakkında Bilinmesi Gerekenler!

 Sigorta girişleri bilindiği üzere İnşaat, tarım, balıkçılık işyerlerinde aynı gün, bu sektörler dışında kalan sektörlerde de işçi işe başlamadan bir gün önce yapılmaktadır.

Bu kapsamda işe girişi yapılan kişilerin işe başlamamaları durumunda ise işe girişleri yapıldıktan sonra iptal işlemleri bilindiği üzere evrak tarihi ile aynı gün içinde sistemden yapılabilmektedir. Evrak tarihi ile aynı gün içerisinde yapılmayan işe giriş iptalleri ise kuruma dilekçe vererek sonuçlanmaktadır.

FESİH TARİHİNDE ÇALIŞMAMIŞ İFADESİ NE DEMEKTİR?

Kuruma dilekçe ile iptal işleminin yanında farklı bir uygulamadan da bahsetmek istiyorum. Bu uygulamayı da örnekle açıklarsam daha da akılda kalıcı olacaktır.

Örnek : 01.03.2016 tarihinde işe girişi yapılmış bir personel 02.03.2016 tarihinde işvereni arayarak işe başlamayacağını bildirmiştir. İşe giriş bildirgesinin iptali aşamasında süre geçtiği için ilk aşama kuruma dilekçe ile başvurmak olacaktır. Diğer bir aşama ise;

Öncelikle 01.03.2016 tarihli personelin çıkışı yapılacaktır. Personelin mart puantajını yaparken gün sayısı 0 olarak seçilecektir. Eksik gün sebebi ise '16' yani fesih tarihinde çalışmamış olarak seçildikten sonra çıkış sürecini gerçekleştirebilirsiniz.

TANER ÖZDEMİR / TANERÖZDEMİR

http://www.tanerozdemir.com.tr/isbasi-yapmayan-personelin-cikis-sureci-hakkinda-bilinmesi-gerekenler.html

ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ =}  BLOG1:Sosyal Güvenlik (SGK) Mesleki Paylaşım Platformu
                                                    BLOG 2: VERGİ, SGK VE KANUN HABERLERİ 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blog Arşivi