7 Mart 2016 Pazartesi

Beyannamede Mevzuata Dikkat

Beyannamede Mevzuata Dikkat


Vergi ve muhasebe işlemlerinin en yoğun olduğu dönem olan mart ayı, gelir vergisi beyannamesinin de vakti. Bu nedenle İstanbul Ticaret Odası, "Gelir Vergisi Beyanname Düzenleme Semineri" gerçekleştirdi.



Vergi ve muhasebe işlemlerinin en yoğun olduğu dönem olan mart ayı, gelir vergisi beyannamesinin de vakti. Bu nedenle İstanbul Ticaret Odası, "Gelir Vergisi Beyanname Düzenleme Semineri" gerçekleştirdi. Seminerin açılış konuşmasını yapan İTO Başkan Yardımcısı Dursun Topçu, vergisini düzgün ödeyenlerin teşvik edilmesinin büyük önem arzettiğini vurguladı.

İstanbul Vergi Dairesi Başkanı Bekir Bayrakdar ise elektronik yoklama konusunda uyarılarda bulundu. Muhasebecilere ve mali müşavirlere seslenen Bayrakdar, "Mükellef, vergiyle ilgili işlemlerde sizi dinliyor. Elektronik tebligat için adres bildirilmesi lazım. Bu yöndeki eksiklikleri tamamlayalım" dedi.

Çapraz denetimin birçok kaçağı ortaya çıkardığını belirten İstanbul Vergi Dairesi Başkanı Bekir Bayrakdar, şöyle devam etti: "Çeşitli kurumlardan aldığımız bilgilerle sistem üzerinden bile ciddi oranda denetim yapma imkanımız var. Buradan, daha sıkı denetimler yapılacağını ifade etmek istiyorum. Mükelleflerin sıkıntıya düşmemesi açısından bu konuları da hatırlatalım."

TEŞVİKTEN YARARLANIN

İTO Mali Müşavirlik Meslek Komitesi Başkanı Salih Çakır'ın genç girişimcilerle ilgili 75 bin liraya kadar gelirde vergi istisnası fırsatına dikkati çektiği seminerde İstanbul Mali Müşavirler ve Muhasebeciler Derneği (Meslekte Birlik) Başkanı Salih Ünal, mesleğin itibarına değindi. Ünal, "Yapılan anketlere göre 126 mesleğin itibar sıralamasında mali müşavirlik mesleği 34. sırada. Bu arzu ettiğimiz bir seviye değil. Her grup mesleğin itibarı için birlikte çaba sarfetmeli" dedi.

Daha sonra İTO Mali Müşavirlik Meslek Komitesi Üyesi Mehmet İhsan Ünlüsan'ın oturum başkanlığında bir oturum düzenlendi. İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı Gelir Vergileri Müdür Yardımcısı Kadir Önder, Usul Vergileri Müdür Yardımcısı Müseyyip Gülen ve Serbest Muhasebeci Recep Yüksel, mevzuatı ve uygulamada örnekleri anlattı.

İTO Genel Sekreteri Ömer Bal'ın da takip ettiği seminer, meslek mensuplarının konuşmacılara soruları ve cevaplarla tamamlandı.

ADEM ORHUN / İTO



ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ =}  BLOG1:Sosyal Güvenlik (SGK) Mesleki Paylaşım Platformu
                                       BLOG 2: VERGİ, SGK VE KANUN HABERLERİ 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blog Arşivi