15 Ağustos 2014 Cuma

Tüketici bezdi

 
 
BDDK'nın ücret düzenlemesi beklenirken, bankalar fırsatı kaçırmadı. İlk yarıdatüketiciden, net kârlar kadar ücret, komisyon ve hizmet geliri elde edildi...
Bankalar, tüketicilerden kazanmaya devam ediyor. 28 Mayıs'ta yürürlüğe giren Tüketici Kanunu'nun ardındanBankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) gerekli düzenlemeleri yapması beklenirken; bankalar fırsatı kaçırmadı ve tüketiciye yüklenmeye devam etti.
12 MİLYAR 450 MİLYONLUK GELİR

Bankaların 6 aylık net kârı, geçen yılın aynı dönemine göreyüzde 8.5 azalarak 12.5 milyar liraya geriledi. Buna karşılık, tüketicilerden alınan ücret ve komisyon gelirleriyüzde 7 artışla 2 milyar 846 milyon liraya, hizmet gelirleriyüzde 14 artışla 9.6 milyar liraya ulaştı. Bankaların ücretkomisyon ve hizmet gelirlerinin toplamı, geçen yılın ilk 6 ayına göre yüzde 12.4 artarak 12 milyar 450 milyon liraya ulaştı. Yani, bankalar, tüketicilerden, neredeyse 6 aylık net kârları kadar ücret ve komisyon tahsil etti. Yeni Tüketici Kanunu, 28 Mayıs'ta yürürlüğe girdi. Buna göre, bankalar aidatsız kredi kartı sunacak. Ücret ve komisyonlara sınırlama getirilirken, bileşik faiz uygulaması kalkacak. İlgili yönetmeliklerin 6 ay içinde yayınlanması gerekiyor.

TAKVİM

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blog Arşivi