15 Ağustos 2014 Cuma

Torbada 5 bitti,1kaldı

 
Meclis, torba tasarının 5'inci bölümünü de kabul edip tatile girdi. Evinin yakınından metro geçen, değer artışı için para vermeyecek, aile hekimi de nöbet tutacak
 
Toplumun her kesimini ilgilendiren düzenlemelerin yer aldığı 6 bölümden oluşan torba yasa tasarısının ilk 5 bölümünde yer alan 126 madde TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. Geri kalan 21 madde ise iktidar ve muhalefetin ortak kararı ile1 Ekim'e, yani yeni yasama dönemine bırakıldı. Önceki akşam kabul edilen 5'inci bölümdeki bazı maddeler şöyle: Maliklerinin, mülkiyet hakkının kullanılmasının engellenmemesi, can ve mal güvenliği bakımından gerekli önlemlerin alınması kaydıyla, kamu yararına dayalı olarak taşınmazların üstünde teleferik ve benzeri ulaşım hatları ile her türlü köprü, taşınmazların altında metro ve benzeri raylı taşıma sistemleri yapılabilecek. Yapılan yatırım nedeniyle taşınmaz maliklerinden değer artış bedeli alınamayacak. Yani evinin yakınından metro geçen, evin değeri artığı için ekstra bir para vermeyecek. 
 
BELEDİYEYE GAZ LİSANSI 
Doğalgaz iletim hatları BOTAŞ tarafından inşa edilen şehirlerde, 3 defa dağıtım lisansı ihalesine çıkıldığı halde istekli çıkmaması durumunda, ihale, ilgili il özel idaresi veya belediye tarafından kurulacak anonim şirkete verilecek.Türkiye Halk Sağlığı Kurumu'nca belirlenen aile sağlığı merkezlerinde, çalışma saatleri dışında aile hekimleri ve aile sağlığı elemanları ve gerektiğinde Sağlık Bakanlığı ile bağlı kuruluşların personeline nöbet görevi verilebilecek.
 
TAKVİM

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blog Arşivi